PUNIONICA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Rosneft pregovara s venezuelanskom naftnom kompanijom

Rosneft pregovara s venezuelanskom naftnom kompanijom
Moskva, 28. kolovoza 2017. - Naftne kompanije Rosneft i PDVSA pregovaraju o razmjeni dionica, a transakcija obuhvaća naftna polja i ugovor o snabdijevanju gorivom.
SAD prati razvoj situacije oko navoda da ruska naftna kompanija Rosneft i venecuelanska državna naftna kompanija PDVSA pregovaraju o razmjeni dionica u ogranku PDVSA u SAD-u Citgo za dionice u projektima venezuelanske kompanije, izjavio je predstavnik Bijele kuće.

"Dobro nam je poznat stav Rosnefta u vezi s Citgom. Pratimo to na odgovarajući način", rekao je on novinarima u Washingtonu, prenosi agencija Tass.

Rosneft i PDVSA pregovaraju o razmjeni dionica u rafineriji PDVSA na teritoriju SAD-a za dionice na naftnim poljima i ugovor o snabdijevanju gorivom, navodi agencija, pozivajući se na neimenovane izvore Reutersa.

U petak je Bijela kuća priopćila kako je američki predsjednik Donald Trump potpisao izvršnu uredbu kojom zabranjuje trgovinu određenim obveznicama venezuelanskog javnog sektora, kako bi izvršio pritisak na Vladu predsjednika Nicolasa Madura i obustavio "tiraniju".

Trumpovom uredbom zabranjuje se trgovina novim obveznicama i dionicama koje je izdala venezuelanska Vlada i njena državna naftna kompanija PDVSA, prenijela je britanska agencija.

Međutim, Bijela kuća napominje da ova uredba dozvoljava američkom Ministarstvu financija izdavanje licenci za druge trgovinske i humanitarne transakcije, uključujući financiranje trgovine, izvoza i uvoza nafte i transakcija isključivo s ogrankom PDVSA u SAD-u, pod nazivom Citgo.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Al-Jazeera Balkans

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2