HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Moskva, 06. kolovoza 2017. - Europska unija uvela je sankcije tvrtkama koje se nalaze unutar državne korporacije "Rosteh" - OOO i OAO "Tehnopromeksport". No, sankcije Europske unije koje su donešene zbog situacije oko Siemensa neće utjecati na rad tvrtki koje se nalaze unutar državne korporacije "Rosteh" - OOO i OAO "Tehnopromeksport", rekao je predstavnik ove državne korporacije.
U petak je Europska unija uvela sankcije za još tri fizičke i tri pravne osobe. Sankcije su uvedene protiv OOO i OAO "Tehnopromeksport" i ZAO "Interavtomatika", te za zamjenika ministra energetike Ruske Federacije, Andreja Čerezjova, direktora odjela operativne kontrole i upravljanja u elektroenergetici, Jevgenija Grabčaka i Sergej Topor-Glika - generalnog direktora "Tehnopromeksporta" - tvrtke kćeri državne korporacije "Rosteh".

Koncern Siemens 21. srpnja izjavio je kako zaustavlja isporuku opreme za energetiku ruskim tvrtkama pošto su, prema njihovim tvrdnjama, četiri plinske turbine prodane inicijalno za elektranu u Tamanji, premještene na Krim kako bi se zaobišle sankcije Europske unije.

Ministar industrije i trgovine Ruske Federacije, Denis Manturov ranije je nekoliko puta istaknuo kako je ruska strana osigurala maksimalnu legislativnu korektnost pri korištenju Siemens tehnologija u proizvodnji turbina za termoelektranu na Krimu. Prema riječima ministra, termoelektrane u Simferopolju i Sevastopolju biti će opremljene turbinama ruske proizvodnje no s nekim elementima proizvedenim van granica Rusije. Turbina ima ruski certifikat, naglasio je ministar industrije i trgovine, prenosi ruska agencija TASS.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2