PUNIONICA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Rusija bi mogla promijeniti shemu financiranja "Sjevernog toka-2"

Rusija bi mogla promijeniti shemu financiranja "Sjevernog toka-2"
Moskva, 05. rujna 2017. - Ruska Federacija bi mogla revidirati shemu financiranja plinovoda "Sjeverni tok-2" zbog sankcija koje su joj nametnule Sjedinjene Američke Države, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti potpredsjednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič.
Prema njegovim riječima, američke sankcije bi mogle prisiliti Rusiju da promijeni sustav financiranja izgradnje plinovoda. Međutim, potpredsjednik ruske vlade je naglasio da to pitanje nije najvažnije te je izrazio nadu da će ekonomsko rasuđivanje američke strane biti jače od onog političkog.

"Ako će na snazi biti stroge sankcije – razmotrit ćemo kako promijeniti financijsku strukturu, ali, ponavljam, ovo nije najveće pitanje. Nadamo se da će ipak ekonomsko rasuđivanje prevladati nad političkim", rekao je Dvorkovič.

Ranije je američki predsjednik Donald Trump potpisao uredbu kojom se propisuje uvođenje sankcija protiv osoba koje ulažu u izgradnju ruskih izvoznih cjevovoda. Washington je također dobio priliku da kažnjava kompanije koje dobavljaju tehnologije za provedbu projekata u energetskom sektoru. Tako su Sjedinjene Države postale odvažnije od ostalih protivnika projekta "Sjeverni tok-2", prenose ruski mediji.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2