TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Rusija spremna pomoći u uspostavljanju proizvodnje nafte u Siriji

Rusija spremna pomoći u uspostavljanju proizvodnje nafte u Siriji
Moskva, 27. ožujka 2017. - Ministar energetike Ruske Federacije, Aleksandr Novak rekao je kako Rusija pregovara o sudjelovanju naftnih kompanija u uspostavljanju odnosno obnovi infrastrukture za eksploataciju nafte u Siriji. Gospodin Novak rekao je to u intervjuu kuvajtskom izdanju lista "As-Sijasa".
"Imamo stalni kontakt s našim sirijskim partnerima po pitanju mogućeg sudjelovanja ruskih tvrtki u realizaciji naftnih i plinskih projekata ili obnovi postojećih projekata na teritoriju Sirije", prenio je ministrove riječi ruski list Kommersantъ. Novak je dodao kako je pitanje oko ponovne uspostave eksploatacije nafte bilo na dnevnom redu tokom sastanka s ministrom nafte i mineralnih resursa Sirije, Alijem Ganimom.

Od početka ratnih operacija odnoso borbe protiv terorističkih grupacija u Siriji, ruski bombarderi uništili su više od 200 kompleksa za proizvodnju, rafiniranje i crpljenje naftnih proizvoda kao i 3000 tankova s gorivom. Prema ocjeni ruskog ministarstva vanjskih poslova, zahvaljujući tome, prihod terorističke organizacije ISIL (zabranjene u Rusiji) od krađe nafte u 2016. godini smanjio se dvostruke te je iznosio 450 milijuna američkih dolara.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2