HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Ruska vlada želi Schrödera u Upravnom odboru Rosnefta

Ruska vlada želi Schrödera u Upravnom odboru Rosnefta
Moskva, 15. kolovoza 2017. - Ruska vlada predložila je bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Schrödera za člana Upravnog odbora poludržavne naftne kompanije Rosneft, koja se nalazi pod zapadnim sankcijama.
Schröder je bio njemački kancelar od 1998. do 2005, javno govori protiv sankcija Rusiji i dugogodišnji je prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina. On je kandidiran na poziciju nezavisnog upravnika.

Schröder se nalazi na čelu dioničkog društva pod kontolom Gazproma koje upravlja gasovodom Sjeverni tok. Broj članova Upravnog odbora Rosnjefta će porasti sa 9 na 11.

Vlada i premijer Dmitrij Medvedev objavili su popis sedam imena o kojima će krajem rujna glasovati skupština dioničara Rosnefta.

Kao predstavnici države kandidirani su trenutni generalni direktor kompanije Igor Sečin, savjetnik Kremlja Andrej Bjelousov i ministar energetike Aleksandar Novak.
Rosneft je u prethodnih 15 godina izrastao u jednog od najvećih proizvođača nafte na svijetu, zahvaljujući padu kompanije Jukos Mihaila Hodorkovskog. Zbog ukrajinske krize se nalazi pod sankcijama.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / BETA

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2