ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Moskva, 11. siječnja 2018. - Proizvodnja ukapljenog naftnog plina u rafineriji na poluotoku Jamal na krajnjem sjeveru Rusije počela je početkom prosinca 2017. godine.
U SAD će biti isporučen plin iz ruske naftne rafinerije "Jamal-SPG". Ovaj projekt je ranije pogođen uvođenjem sankcija od strane Washingtona.

Prva isporuka ukapljenog naftnog plina iz ruske naftne rafinerije "Jamal-SPG" nedavno je stigla u Veliku Britaniju. Ubrzo nakon toga je tanker pod imenom Gaselys preuzeo teret i krenuo preko Atlantskog oceana do SAD-a, objavio je ruski list Kommersant.

Tanker bi 22. siječnja trebao stići na terminal Everett LNG u Bostonu. Cijene plina na istočnoj američkoj obali nedavno su skočile zbog snažne snježne oluje.

Tanker koji je ruski UNP prebacio u Britaniju nosi ime Christophe de Margerie. Ruski predsjednik Vladimir Putin je 8. prosinca sudjelovao na svečanosti utovara tereta na ovaj brod. Proizvodnja ukapljenog naftnog plina u jamalskoj rafineriji na krajnjem sjeveru Rusije počela je prije tri godine. Radi se o ambicioznom projektu vrijednom oko 27 milijardi dolara.

Rusku kompaniju "Novatek", koja vodi projekt, pogodile su američke sankcije uvedene u vezi s ukrajinskom krizom 2014. godine. Tvrtka je zbog toga morala tražiti financiranje u Kini, javljaju mediji.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2