OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

S investicijom vrijednom 3,5 milijuna eura EcoCortec® će trostruko povećati kapacitet proizvodnje

S investicijom vrijednom 3,5 milijuna eura EcoCortec® će trostruko povećati kapacitet proizvodnje
Beli Manastir, 27. studenog 2015. - "Ponosni smo na najnovija ulaganja u hrvatsku tvornicu EcoCortec®, jednu od najsuvremenijih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje u Europi. Tvornica koja već nekoliko godina bilježi odlične rezultate postala je zlatni standard na suvremenom svjetskom tržištu jer povezuje visoku efikasnost proizvoda i ekološka svojstva. S investicijom vrijednom 3,5 milijuna eura EcoCortec® će trostruko povećati kapacitet proizvodnje", stoji u priopćenju tvrtke EcoCortec iz Belog Manastira.
Uzevši u obzir kontinuirani rast potražnje nedavno je stavljena u pogon nova linija za konfekcioniranje vrećica te je poduplan kapacitet skladišta. Ova ulaganja će bitno povećati kapacitet proizvodnje kao i količine isporuke. Nove investicije od strane vodstva tvrtke su još jedna potvrda EcoCortecove poslovne izvrsnosti koja rezultira kontinuiranim rastom prodaje.

Tvornica u Belom Manastiru zauzima strateško mjesto za cijelu Europu. Pokriva projekt ambalaže, a najveći kupac u Europi joj je Renault. EcoCortec® najviše snabdijeva automobilsku industriju uključujući najveće igrače na tom području kao što su Volvo, Mercedes te VW grupu.
Ecocortec_2.jpg
Osim što se EcoCortecovi proizvodi prodaju u svim europskim zemljama sve više osvajaju i Azijsko tržište, a odnedavno se izvoze u SAD, Kanadu i Meksiko nakon što je potpisan dugoročni ugovor vrijedan 2 milijuna dolara s matičnom firmom Cortec® Corporation. Ovim potezom će hrvatske proizvode koristiti najmoćnije globalne kompanije s obzirom da su glavni Cortecovi kupci u SAD-u velike multinacionalne kompanije, među kojima su General Motors, Ford, IBM, Caterpillar, ExxonMobil i mnoge druge.

Trenutna faza širenja u kojoj se tvornica nalazi uključuje novo izgrađenu proizvodnu halu s tri visoko kvalitete linije za ekstrudiranje i brendiranje VpCI® papira te skladištenje kemijskih proizvoda. U tvornici je zaokružen proces proizvodnje i prerade folija bez otpada što je vrlo bitna stavka u konkuriranju na sve više ekološki osviještenom globalnom tržištu.

Jedan od glavnih ciljeva EcoCortecovog tima je kontinuirani rast uz održavanje najviših standarda kvalitete svojih usluga. Rezultat je stalna ekspanzija tvornice i sve snažnija prisutnost na svjetskom na tržištu.
 
"Orijentacija na izvoz je ključna, svi znamo da je naše tržište malo, a nove tehnologije treba primijeniti u procesima da budemo konkurentni. Ekologija kao nova platforma za čitavu državu trebala biti jedan od prioriteta za poduzetnike kojima EcoCortec® nadam se služi kao primjer da su i u Hrvatskoj moguće velike stvari. Dosta je kukanja, treba zasukati rukave. Dolazi vrijeme kad ćemo unatoč preprekama u našoj zemlji ostvarivati izvrsne poslovne rezultate i još bitnije moći konkurirati na globalnom tržištu", ustvrdio je osnivač i vlasnik Ecocortec®-a Boris Mikšić.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS
Ecocortec_3.jpg

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2