HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

SAD, Kanada i Meksiko započeli nove pregovore o NAFTA-i

SAD, Kanada i Meksiko započeli nove pregovore o NAFTA-i
Washington D.C., 17. kolovoza 2017. - SAD, Kanada i Meksiko su u srijedu započeli s prvim krugom ponovnih pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini Sjeverne Amerike (NAFTA) unatoč široko rasprostranjenim nesigurnostima i brigama vezanim uz budućnost trilateralnog trgovinskog sporazuma starog više od dva desetljeća.
"Svi se slažemo kako NAFTA treba izmjene. Ovo je sporazum star 23 godine te su naša gospodarstva danas mnogo drukčija negoli su bila u 90-im godinama. Moramo modernizirati ili osmisliti odredbe koje će zaštititi digitalnu trgovinu te trgovinu uslugama, e-trgovinu, poboljšati carinske procedure, zaštititi intelektualno vlasništvo, poboljšati energetske odredbe, pojačati pravila vezana uz transparentnosti i promicati poljoprivrednu trgovinu temeljenu na znanosti", istaknuo je prilikom svog uvodnog govora američki trgovinski predstavnik Robert Lighthizer koji će zajedno s kolegama sudjelovati u prvoj rundi ponovnih pregovora koji će u Washingtonu trajati do nedjelje.

On je ovom prilikom također izrazio nadu i da tri zemlje mogu razviti ogledni model odredbi u svim tim područjima koje se kasnije mogu koristiti godinama koje su ispred te imaju fleksibilnost kako bi se primjenjivale buduće inovacije.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2