ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Energija

Saudijska Arabija želi izgraditi najveću solarnu elektranu na svijetu

Saudijska Arabija želi izgraditi najveću solarnu elektranu na svijetu
Rijad, 09. travnja 2018. - Saudijska Arabija ima velike planove za naredno desetljeće. U svojem programu nazvanom "Vision 2030" žele modernizirati industriju ove zemlje, stvoriti održivu ekonomiju koja se ne oslanja na naftu, a žele se i prometno povezati najmodernijim sustavom prijevoza – još nepostojećim Hyperloopom.
U sklopu ovog projekta vladajuća kraljevska obitelj dogovorila je s investitorima iz japanskog SoftBanka ulaganje u najveću solarnu elektranu ikada izgrađenu. Bit će to farma fotonaponskih panela vrijedna 200 milijardi dolara na kojoj će biti zaposleno i do 100 tisuća ljudi. Pismo namjere o ulaganju u ovaj projekt potpisali su prošli utorak u New Yorku princ Saudijske Arabije Mohammed Bin Salman i osnivač SoftBanka Masayoshi Son.

Instalirana snaga ove solarne elektrane trebala bi biti oko čak 200 gigavata – što je oko 100 puta veće od bilo kojeg drugog solarnog projekta ikada planiranoga. Površinom i snagom bi solarna elektrana SoftBank Solar Project trebala biti oko 400 puta veća od trenutačno najveće u svijetu, one u indijskom Kamuthiju. Ostvari li se ovaj plan, ova bi solarna elektrana trebala više nego utrostručiti kapacitete proizvodnje energije u Saudijskoj Arabiji.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / Bug.hr via SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2