ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Vijesti iz grupacije

Savez za energetiku Hrvatske raspisao natječaj za stipendije studentima za zanimanja u području zelenog gospodarstva

Savez za energetiku Hrvatske raspisao natječaj za stipendije studentima za zanimanja u području zelenog gospodarstva
Zagreb, 15. prosinca 2014. - Savez za energetiku Hrvatske danas je objavio Javni natječaj za dodjelu godišnjih stipendija za 2015. godinu za sljedeće programe: GREENVEST+ - program potpore studentima preddiplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva te GREENVEST++ - program potpore studentima diplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva koji namjeravaju pokrenuti samostalnu poslovnu aktivnost u sektoru zelenog gospodarstva.
Za dodjelu stipendija Saveza za energetiku Hrvatske za 2015. godinu imaju se pravo natjecati redovni studenti na preddiplomskom i diplomskom (dodiplomskom) ili integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju na hrvatskim i inozemnim sveučilištima koji nisu stariji od 25 godina i koji nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija te imaju hrvatsko državljanstvo.

Pod pojmom zeleno gospodarstvo misli se na sljedeća područja: održiva arhitektura, niskougljična gradnja, održivo uređenje i inteligentno upravljanje domom, obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, napredni prijenos i distribucija, niskougljična i e-mobilnost, održivi niskougljični kućanski i industrijski uređaji i sustavi, ekološka proizvodnja hrane, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, održivi turizam te održivo upravljanje vodnim resursima.

Opći kriteriji za dodjelu stipendija su: kvaliteta prijedloga projekta/programa i njihov doprinos ostvarenju ciljeva Javnog natječaja; originalnost, stupanj inovativnosti i napretka; doprinos projekta/programa ukupnom razvoju društva; strateška važnost prijedloga projekta/programa i njihova sposobnost da unaprijede hrvatsko zeleno gospodarstvo; vrijednost ostalih prijavljenih projekata i programa. Posebni kriteriji za dodjelu stipendija su: inovativnost i kvaliteta; mogućnost provedbe i konkretne koristi koje donose projekti/programi namijenjeni razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva.

Prijave na natječaj zaprimaju se u roku 15 dana od dana objave, a podnose se isključivo putem službenih obrazaca Saveza za energetiku Hrvatske. Obrasci se nalaze i mogu se preuzeti na portalu croenergo.eu, a pozivom na broj telefona 01-6441-445 moguće je zatražiti da budu poslani e-poštom ili poštom na adresu zainteresiranih kandidata.

"Projekt stipendiranja pokrenuli smo krajem 2013. godine s ciljem pružanja potpore studentima koji se obrazuju u nekom od 12 područja zelenog gospodarstva. Tijekom 2014. godine stipendirali smo 4 studenta te pružili 6 tehnološko-tehničkih pomoći. Kao i program stipendiranja u 2014. i ovaj su donacijski podržali Hrvatska elektroprivreda d.d. te Robert Bosch d.o.o., a na čemu im se iskreno zahvaljujemo. Nadamo se kako će se u narednim godinama, poboljšanjem ekonomskih okolnosti, povećati broj donatora za ove namjene te kako ćemo podržati školovanje još većeg broja studenata.", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

Tekst javnog natječaja i obrazac za prijavu nalaze se u vezanim dokumentima na dnu sljedeće poveznice.

Autor: © Portal croenergo.eu (R.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS
Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Hrvatske (u daljnjem tekstu: Savez za energetiku Hrvatske) objavljuje Javni natječaj za dodjelu

GODIŠNJIH STIPENDIJA ZA 2015. GODINU

za sljedeće programe: GREENVEST+ - program potpore studentima preddiplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva te GREENVEST++ - program potpore studentima diplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva koji namjeravaju pokrenuti samostalnu poslovnu aktivnost u sektoru zelenog gospodarstva.


Dodijeliti će se ukupno 4 godišnje stipendije u ukupnom iznosu od 12.000,00 HRK odnosno 3.000,00 HRK godišnje po studentu. Stipendija će biti isplaćivana u mjesečnim ratama od 250,00 HRK u vremenu od 01.01.2015.-31.12.2015. godine, a sa svim studentima će biti potpisan Ugovor o stipendiranju. Za navedene programe Javnog natječaja propisani su opći i posebni kriteriji za odabir.

Opći kriteriji za dodjelu stipendija su: kvaliteta prijedloga projekta/programa i njihov doprinos ostvarenju ciljeva Javnog natječaja; originalnost; stupanj inovativnosti i napretka; doprinos projekta/programa ukupnom razvoju društva; strateška važnost prijedloga projekta/programa i njihova sposobnost da unaprijede hrvatsko zeleno gospodarstva; vrijednost ostalih prijavljenih projekata/programa.

Posebni kriteriji za dodjelu stipendija su: inovativnost i kvaliteta; mogućnost provedbe i konkretne koristi koje donose projekti/programi namijenjeni razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva.

Za dodjelu stipendija Saveza za energetiku Hrvatske za 2015. godinu imaju se pravo natjecati redovni studenti na preddiplomskom i diplomskom (dodiplomskom) ili integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju na hrvatskim i inozemnim sveučilištima koji nisu stariji od 25 godina i koji nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija te imaju hrvatskog državljanstvo. Studeni koji su tijekom 2014. godine primali stipendiju nemaju se pravo ponovno natjecati.

Prijave na natječaj zaprimaju se u roku od 14 dana od dana objave, a podnose se isključivo putem službenog obrasca Saveza za energetiku Hrvatske. Obrasci se nalaze i mogu se preuzeti na portalu croenergo.eu, a pozivom na broj telefona 01-6441-445 moguće je zatražiti da budu poslani e-poštom ili poštom na adresu zainteresiranih kandidata.

Prijavnom obrascu treba priložiti dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta natječaja: životopis; potvrdu o upisu u tekuću akademsku godinu; potvrde o osvojenim nagradama (ako postoje, nije uvjet) te potvrde o sudjelovanju na natjecanjima i znanstveno-istraživačkim projektima (ako postoje, nije uvjet).

Prijave koje ne sadrže svu zadanu natječajnu dokumentaciju i prijave pristigle nakon isteka natječajnog roka neće biti uzete u razmatranje. Odluka o dodjeli stipendija biti će objavljena na portalu croenergo.eu u roku od 15 dana od dana zatvaranja Javnog natječaja. Objava odluke Saveza za energetiku Hrvatske smatra se obaviješću o rezultatima za sve podnositelje prijava.

Prijavu s pripadajućom natječajnom dokumentacijom možete poslati isključivo putem pošte na Savez za energetiku Hrvatske, Glavni ured, Grand Center (REGUS), Petra Hektorovića 2/V, HR-10000 Zagreb, s naznakom "Za natječaj za stipendije".

U Zagrebu, 15. prosinca 2014.

Tomislav Marjanović,
predsjednik
Saveza za energetiku Hrvatske

Vezane teme

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2