TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Edinburgh, 10. siječnja 2018. - Škotski parlament donio je zakon o zabrani divljih životinja u putujućim cirkusima u Škotskoj. Njihovi političari jednoglasno su prihvatili Zakon, sa 112 glasova za zabranu i 0 protiv.
Ovo je prvi takav zakon donesen u Ujedinjenom Kraljevstvu. CAPS, OneKind, Born Free i ostale organizacije za zaštitu životinja desetljećima su vodile kampanju za zabranu. Ranije ove godine, organizacija CAPS pozvana je dostaviti argumente za prijedlog Zakona.

Voditeljica kampanje Nicola O'Brien odgovorila je na pitanja članova vladinog odbora i naglasila potrebu za brzim djelovanjem. Engleski parlament glasovao je o sličnoj zabrani još u 2012. godini, ali tek treba donijeti zakon s kojim bi stupila zabrana na snagu. U Walesu se također nedavno govorilo o zabrani, a i provedeno javno istraživanje pokazalo je da velika većina javnosti želi zabranu.

Podsjećamo, Zakonom o zaštiti životinja iz 2006. godine u Hrvatskoj je zabranjeno ''držanje divljih životinja u cirkusima te njihovo korištenje u cirkuskim i drugim predstavama sa životinjama'', a novim Zakonom iz 2017. godine zabranjen je nastup svih životinja u cirkusima, uz izuzetak domaćih samo ako se prikazuje njihovo prirodno ponašanje.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2