ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Ljubljana, 10. siječnja 2017. - Slovenski potrošači i poduzeća u posljednjih nekoliko godina sve više traže promjenu opskrbljivača električnom energijom čemu je razlog rastuća konkurencija na tržištu i bolje obrazovanje potrošača o cijenama električne energije.
Kako izvještava ljubljanski Dnevnik, prošle godine dobavljača električne energije promijenilo je 76.531 domaćinstava i poduzeća. Agencija za energetiku navodi kako je najviše zamjene opskrbljivača bilo u maloprodaji. Dobavljača struje je promijenilo 58.669 domaćinstava i 17.862 poduzeća.

Na pitanje zašto je prošle godine najviše zamjena dobavljača bilo u posljednjih šest godina, Martin Novšak, izvršni direktor Gen energije, objašnjava da su potrošači postali obrazovaniji i traže jeftinija rješenja.

"S druge strane, na tržište električne energije ima dovoljno konkurentnih ponuda, dobavljači mogu raditi s vrlo malim razlikama u cijeni. Rezultat svega toga je konsolidacija na tržištu", kaže Novšak.

Prema podacima Agencije za energetiku u Sloveniji ima 21 dobavljač električne energije. Među posljednjim na tržište su ušli njemački RWE (lipanj 2015.) i Telekom Slovenije u studenome prošle godine.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2