OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Vezano

Službeno priopćenje povodom otvaranja prvog ciklusa natječaja iz programa Poduzetnički impuls 2013.

Službeno priopćenje povodom otvaranja prvog ciklusa natječaja iz programa Poduzetnički impuls 2013.
Zagreb, 11. veljače 2013. - Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je prve natječaje iz programa "Poduzetnički impuls 2013.", a riječ je o natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava za pet aktivnosti u okviru Mjere A - Razvoj mikropoduzetništva i obrta, u ukupnom iznosu od 25,3 milijuna kuna te Mjere B - Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika u ukupnom iznosu od 74,8 milijuna kuna.
Pozivi traju do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31. listopada ove godine.

Prema objavljenim javnim pozivima, za aktivnost Mikro poduzetništvo i obrt osigurano je 11,56 milijuna kuna, za Poduzetništvo kreativnih industrija 3 milijuna kuna, za Mlade i početnike u poduzetništvu 5,7 milijuna kuna, za Zadružno poduzetništvo 2 milijuna kuna i za Jačanje poslovne konkurentnosti klastera 3 milijuna kuna.

Pritom je za poticanje mikro poduzetništva i obrta, poduzetništva kreativnih industrija, mladih i početnika najniži iznos potpore koji se može dodijeliti 20 tisuća kuna, a najviši iznos potpore 250 tisuća kuna.

Za jačanje zadružnog poduzetništva najniži iznos potpore je također 20 tisuća kuna, a najviši 250 tisuća kuna, dok je najviši iznos pojedinačne potpore koji se može dodijeliti za klasterske inicijative 250 tisuća kuna, a za operativne klastere 500 tisuća kuna kuna.

Kod mjere Jačanja poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika, za koju je namijenjeno 74,8 milijuna kuna potpora, najniži iznos potpore je 250 tisuća kuna, a najviši iznos 1,4 milijuna kuna.

Davatelji državnih potpora su Ministarstvo poduzetništva i obrta i HAMAG Invest, a bespovratna sredstva dodjeljuju se sukladno državnom proračunu za 2013. i projekcije za 2014. i 2015. godinu.

U okviru svih javnih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva i HAMAG Investa, svakom pojedinačnom podnositelju prijave može se dodijeliti samo jedna potpora, navodi se u javnim pozivima.

Program poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2013.", koji je Vlada usvojila potkraj siječnja, vrijedan je 730,5 milijuna kuna i ima četiri glavna programska područja - sustav potpora, financiranje malog i srednjeg poduzetništva i obrta, EU projekti te institucionalna podrška. [H]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2