ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Vršac, 16. lipnja 2017. - Kompanija MK Fintel Wind počela je ovaj tjedan u Izbištu kod Vršca izgradnju trećeg vjetroparka u Srbiji u koji će u prvoj fazi uložiti 124 milijuna eura.
Planirano je da prvi radovi na vjetroparku "Košava", u kojem će biti izgrađeno 20 vjetroagregata ukupne snage 69 MW i koji će snabdijevati električnom energijom 40.000 domaćinstava, budu završeni do kraja 2018. godine.

Izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind Tiziano Giovanetti je na obilježavanju početka radova rekao da je to najveća investicija do sada u obnovljive izvore energije u Srbiji i da je planiran nastavak ulaganja.

"Angažirati ćemo lokalne tvrtke i domaće radnike, uz čiju stručnost i iskustvo će, nadam se, radovi biti završeni u roku", rekao je Giovanetti .

On je dodao da je u planu druga faza radova, koja predviđa izgradnju dodatnih 19 vjetro vrednosti više od 100 miliona evra.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da će ovaj projekt pomoći Srbiji da ispuni obavezu iz Nacionalnog akcijskog plana za obnovljive izvore energije koji predviđa da do 2020. udio takve energije u ukupšnoj potrošnji bude 27 posto.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2