HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

Srbija službeno zabranjuje upotrebu plastičnih vrećica

Srbija službeno zabranjuje upotrebu plastičnih vrećica
Beograd, 19. travnja 2018. - Prema Direktivi Europske unije o plastici, ograničava se maksimalna godišnja potrošnja plastičnih vrećica na 90 po osobi do kraja 2019. godine.
Zbog ove Direktive, Srbija će zabraniti upotrebu tankih plastičnih vrećica i uvesti obveznu naplatu biorazgradivih, najavili su iz Ministarstva za zaštitu okoliša.

Kako je objavio list Politika od četvrtka, u tom ministarstvu rekli su da će Srbija, iako nije članica Europske unije, primijeniti sve mjere nedavno usvojene Direktive o plastici.

Po toj Direktivi iz veljače ove godine, ograničava se maksimalna godišnja potrošnja vrećica na 90 po osobi do kraja 2019. godine, prenosi Beta.

"U stalnoj smo komunikaciji sa velikim trgovačkim lancima, kao i sa nevladinim sektorom, kako bismo utjecali na razvoj ekološke svijesti građana oko ovog pitanja", rekli su u Ministarstvu za zaštitu okoliša.

Prema neslužbenim procjenama trgovačkog sektora, u Srbiji se godišnje potroši gotovo 20 milijuna eura za nabavu plastičnih vrećica, a građani u prosjeku troše čak sedam vrećica dnevno.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / Al-Jazeera Balkans

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2