HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Srbijagas izgubio milijunski spor u Bosni i Hercegovini

Srbijagas izgubio milijunski spor u Bosni i Hercegovini
Novi Sad, 29. ožujka 2018. - Fabrika glinice Birač u stečaju dobila je sudski spor težak 5.5 milijuna maraka koji je protiv nje, prije više od četiri godine, pokrenuo Srbijagas iz Novog Sada.
Okružni privredni sud u Bijeljini donio je presudu kojom je odbijena tužba Srbijagasa, a koju je ova srpska tvrtka podnijelo 23. listopada 2013. godine nakon što im je stečajni upravnik tvornice Lazo Đurđević osporio dio potraživanja, piše portal Capital.

Radi se o potraživanju na osnovi presude Okružnog suda u Bijeljini iz 2006. godine kojom je Birač obvezan Srbijagasu isplatiti glavni dug od 2.9 milijuna KM sa zakonskom zateznom kamatom.

Stečajni upravitelj je priznao dio potraživanja Srbijagasa po ovoj presudi, dok je osporio dio koji se odnosio na obračun zakonske zatezne kamate, nakon čega je Srbijagas podnio tužbu.

Prvobitni tužbeni zahtjev iznosio je 2.1 milijuna KM, da bi nakon vještačenja on bio povećan na 5.5 milijuna.

"Odbija se u cijelosti zahtjev tužitelja da se utvrdi postojanje dospjelog potraživanja tužioca Srbijagas Novi Sad prema tuženom Fabrika glinice Birač u stečaju u iznosu od 5.5 milijuna KM, kao i zahtjev za naknadu troškova parničnog postupka sa zakonskom zateznom kamatom od dana donošenja presude do isplate", piše u presudi Okružnog trgovačkog suda.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2