OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Sarajevo, 05. srpnja 2017. - Elektroprivredi BiH zahtjev za raskid ugovora za izgradnju HE Vranduk, izvijestio je Žurnal.
Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH jučer je primio spomenutu informaciju. Strabag je dobio posao vrijedan 127 milijuna KM, a obavezao se da će izraditi projekt, pa da će na osnovu odobrenog projekta tražiti građevinsku dozvolu.

Međutim, građevinska dozvola nikad nije dobivena, tako da su svi radovi, koji su započeti na Vranduku, urađeni – bespravno.

Nadalje, Strabag je od početnih 127 miljuna KM, ukupnu cijenu projekta povećao na 140 milijuna KM, što je za 13 milijuna KM više od ugovorene cijene. S obzirom na to da projekt treba biti realiziran po međunarodnim pravilima građenja, poznatim kao Fidic, nadzorni su inženjeri, vodeći se tzv "žutom knjigom", ocijenili da su dodatni radovi preskupi, piše Žurnal.

Upravo zbog toga došlo je do incidenta na samom gradilištu, kada je trojici inženjera Strabaga zabranjeno obavljanje bilo kakvih poslova na Vranduku.

Nakon toga, situacija je dodatno zaoštrena, radovi su još u travnju obustavljeni, da bi tijekom lipnja došlo do eskalacije.

Strabag je i službeno od EP BiH zatražio raskid ugovora, o čemu je jučer i službeno obaviješten Nadzorni odbor EP BiH.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2