OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Studija: U koje je vrijeme dana najbolje jesti čokoladu?

Studija: U koje je vrijeme dana najbolje jesti čokoladu?
New York, 10. studenog 2017. - Prema istraživanjima koje je provelo Sveučilište Syracuse, crna čokolada poboljšava kognitivne funkcije mozga, bolje pamćenje, bolje prosuđivanje i bolju koncentraciju.
A budući da nam je svima važno da naš mozak što bolje radi tijekom dana, znanstvenici su zaključili da je čokoladu najbolje jesti za doručak.

Osim toga, znanost je navela još nekoliko situacija u kojima je crna čokolada više nego dobrodošla; recimo, prije polaganja nekog ispita, ali i prije spavanja.

Upravo tako, ista čokolada koja će vam ujutro omogućiti da vaš mozak bolje radi, biti će i vaš najbolji saveznik pred spavanje.

Naravno, čokolada je naš najbolji prijatelj i kada smo loše raspoloženi; podtiče stvaranje endorfina, hormona koji nas čine sretnijima.

Osim toga, crna čokolada smanjuje rizik od moždanog udara i, vjerovali ili ne, pomaže prilikom skidanja kilograma jer ubrzava metabolizam.

Poznato je da crna čokolada u normalnim količinama dobra za zdravlje, ali je ojsećaj krivice dok se sladimo ipak prisutan kod većine.

Moguće zato što je pritom veoma teško (za neke i nemoguće) da se zadrže i zaustave na prihvatljivih nekoliko kockica, kada ispred nas stoji čitavih 100 grama.

Za kraj vas podsjećamo da prilikom kupovine čokolade birate one s manje šećera i većim udjelom kakaa.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2