ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Pula, 29. studenog 2017. - Izgleda da je pala odluka o sudbini najstarije istarske termoelektrane TE Plomin 1! Barem što se tiče HEP Proizvodnje, ta bi termoelektrana trebala nastaviti s radom, i to na rok od 20 godina.
Iza Plomina 1 teško je razdoblje: najprije je u požaru teško oštećeno elektropostrojenje bloka, a onda se vrtoglavom brzinom počeo približavati datum 31. prosinac 2017. do kada vrijedi certifikat prema kojem zadovoljava sve ekološke norme.

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike smo dobili informaciju o zahtjevu operatera, odnosno HEP Proizvodnja d.o.o., za izmjenom i dopunom Rješenja o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša za postojeće postrojenje – TE Plomin 1.

HEP predlaže da rekonstrukcijom i modernizacijom postrojenja produže životni vijek TE Plomin 1 za 15-20 godina. Postrojenje bi nastavilo s radom nakon postizanja propisanih graničnih vrijednosti emisija. O ideji HEP-a planirana je javna rasprava.

Na reakciju nije trebalo dugo čekati. Prva se svojim priopćenjem javila Zelena Istra. "Prošle se godine zbog loših sigurnosnih uvjeta dogodio i veliki požar pa je uslijedilo zatvaranje elektrane i prije predviđenog roka.Lokalni stanovnici mogli su konačno odahnuti – ali ne zadugo. HEP fosilnog dinosaurusa želi ponovo pokrenuti!" navodi Zelena Istra. No, Hrvatska i HEP ne mare za upozorenja o neisplativosti ulaganja u zastarjele tehnologije.

Upitno je koliko još javnog novca HEP želi uložiti u rekonstrukciju starog bloka 1, ma koliko to neisplativo bilo.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Novi list

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2