ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Tesla je na rubu stečaja, bankrot već za 4 mjeseca?

Tesla je na rubu stečaja, bankrot već za 4 mjeseca?
New York, 29. ožujka 2018. - Američka kompanija za električne automobile Tesla bankrotirati će u roku od četiri mjeseca, ako njegov glavni izvršni direktor Elon Musk "ne izvuče zeca iz šešira". To je upozorenje hedge fond menadžer Vilas Capitala Johna Thompson za Marketwatch.
"Kompanije jednom moraju profitirati, a ja ne vidim da se to ovdje događa. Ovo je jedna od najgorih izjava o prihodima koju sam ikada vidio i između priče i financija, financije će pobediti u ovom slučaju", naveo je Thompson.

Thompson upravlja sa 25 milijuna dolara, a kratka pozicija koju ima u Tesli je najveća investicija fonda. Već godinama se kladi protiv proizvođača električnih automobila.

Prošlog travnja, dionica Tesle je porasla na rekordnu razinu od oko 300 dolara i nastavila rasti na 389,61 dolara. Unatoč tome, Thompsonov fond je i dalje uspio ostvariti dobitak od 65 posto za godinu dana.

Od tada su dionice Tesle naglo pale, pa su tako u srijedu završile na 279,18 dolara.

Menadžer hedge fondova kaže da bi, ako se njegovo predviđanje ostvari, njegov fond mogao porasti za još 50 posto. Napomenuo je da ulaže 500.000 dolara vlastitog novca.

"Tesla je, bez sumnje, na rubu stečaja", rekao je Thompson klijentima putem elektronske pošte. Objasnio je da će teško doći do financijskih sredstava ako se uzmu u obzir problemi u pogledu isporuka modela 3, smanjenja potražnje za modelom S i X i vjerojatno smanjenjem kreditnog rejtinga od strane agencije Moody's, sa B- na CCC.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2