MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Los Angeles, 23. listopada 2017. - Nakon pet mjeseci pregovaranja, kompanija Tesla uspjela je sklopiti dogovor sa šangajskom vladom o izgradnji tvornice u jednom dijelu ovog kineskog grada, prenose strani mediji.
Kako piše The Wall Street Journal, Tesla će radije posjedovati tvornicu u Kini, nego biti partner s lokalnim proizvođačima, kako to obično rade druge autokompanije. Kineski službenici nedavno su počeli razmišljati o uvođenju strožijih pravila lokalnim partnerima, a s ciljem ohrabrivanja proizvođača električnih automobila.

Sporazum koji su vlasti u Šangaju postigle s Teslom prvi je koji je ikada ijedna strana autokompanija uspjela napraviti. Međutim, ni Teslu neće zaobići uvozna tarifa od 25 posto.

Tesla od lipnja pregovara o otvaranju tvornice u Kini, a ovo je veliki korak za američku kompaniju koja će se sada probiti na još jedno od najvećih svjetskih tržišta za prodaju električnih automobila. Prema analizama tržišta, uskoro će u Kini 25 posto tržišta činiti električni automobili, što predstavlja ozbiljnu brojku za proizvođače ovih vozila.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Klix.ba

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2