HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

"Tesla" u ponedjeljak pretekao GM po tržišnoj vrijednosti

"Tesla" u ponedjeljak pretekao GM po tržišnoj vrijednosti
New York, 11. travnja 2017. - Tvrtka "Tesla" u ponedjeljak je po tržišnoj kapitalizaciji pretekla američkog automobilskog diva General Motors te postala najvrjedniji američki proizvođač automobila.
U trgovanju na Wall Streetu dionice "Tesle" narasle su za više od 3.3 posto te podigle tržišnu vrijednost kompanije na 51.56 milijardi dolara, što je za 1.27 milijardi dolara više od tržišne vrijednosti GM-a.

GM, kao i Ford Motors, postoji već više od 100 godina, a u prvom tromjesečju 2017. godine prodao je na stotine tisuća vozila više nego što ih je Tesla prodao u cijeloj 2016. godini. No, investitori očito smatraju kako Tesla ima još puno prostora za rast, pogotovo ako se uzmu u obzir rastući svjetski apetiti za električnim vozilima.

Tesla trenutno nudi dva modela, model S i model X. Model 3, kompaktno električno vozilo koje Tesla planira prodavati za 35 tisuća američkih dolara biti će predstavljeno ovog ljeta, a iz tvrtke najavljuju kako će ga proizvoditi u znatno većim količinama nego prethodna dva modela.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2