OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Toshiba objavila ogroman gubitak, upitna budućnost kompanije

Toshiba objavila ogroman gubitak, upitna budućnost kompanije
Tokio, 12. travnja 2017. - Toshiba je prijavila svoje zakašnjele financijske rezultate, upozoravajući da je opstanak ove kompanije u opasnosti, javlja BBC.
Ovaj tehnološki i građevinski div prijavio je gubitak od 532 milijarde jena (4,8 milijardi dolara) za period od travnja do prosinca. Međutim, ovi rezultati nisu potvrđeni od revizora ove kompanije.

Posljednji financijski rezultati su već dvaput odgađani zbog čega raste mogućnost da bi Toshiba mogla biti izbačena s Tokijske burze.

Predsjednik Toshibe Satoshi Tsunakawa ispričao se za probleme s kojima se firma suočava i nazvao odluku revizora da ne odobre financijski izvještaj "istinski žalosnom".

Toshiba se u posljednjih nekoliko godina suočava s nizom teškoća. Nekoliko članova uprave dalo je ostavke 2015. godine nakon skandala s lažnim prikazivanjem sedmogodišnjeg profita ove firme.

U siječnju ove godine postalo je jasno da je Toshibina američka podružnica Westinghouse koja se bavi proizvodnjom nuklearne energije u financijskim problemima, te je u ožujku započela stečajni postupak.

Tajvanski proizvođač elektronike Foxconn priopćio je da bi bio spreman platiti do 27 milijardi dolara za Toshibin biznis s kompjuterskim čipovima, međutim to nije bilo dovoljno za rješavanje Toshibinih teškoća.

Revizori kompanije odbili su potpisati financijske izvještaje, što je rezultiralo odgađanjem njihove objave dva puta.

Sada, kad su součeni s krajnjim rokom, iz kompanije su odlučili objaviti rezultate bez odobrenja revizora.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / FENA via SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2