OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Tokio, 24. listopada 2017. - Japanska tvrtka Toshiba u ponedjeljak je objavila kako tijekom ove poslovne godine očekuje neto gubitak od gotovo milijardu američkih dolara pri obračunu poreza nakon započetog procesa prodaje svojeg odjela za proizvodnju NAND flash memorijskih čipova.
Toshiba je u sklopu priprema za prodaju odjela još u travnju odvojila spomenuti odjel za čipove, a oporezivanje je provedeno na temelju imovine i obveza odjela za čipove u vrijeme njegova osamostaljivanja u travnju (riječ je o drugom najvećem proizvođaču NAND flash memorijskih čipova u svijetu koji je prodan konzorciju Bain Capital).

S druge strane u proračune o poslovanju tvrtke do ožujka iduće godine (tijekom tekuće poslovne godine) nije uvedena stavka o očekivanim dobicima nakon prodaje odjela čipova od oko 17,6 milijardi dolara, s obzirom da cijeli posao još čeka dopuštenje nadležnih agencija.

Zbog toga, a i provedenog oporezivanja Toshiba neće zabilježiti prije predviđene prihode od oko 2 milijarde dolara, već će zabilježiti spomenuti neto gubitak od oko milijarde dolara.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / bug.hr via SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2