OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
New York, 06. travnja 2017. - Japanski industrijski div Toshiba najavio je kako od francuske energetske tvrtke Engie želi otkupiti 40% udjela u operatoru predviđenog nuklearnog projekta NuGen.
Radi se o projektu kojim bi se trebala izgraditi nova britanska nuklearna elektrana Moorside na području Zapadne Cumbije, na sjeverozapadu Engleske. Projektom je predviđena gradnja tri reaktora tipa Westinghouse AP1000 u elektrani, što je nedavno odobrilo i nadležno britansko tijelo.

No, još nije poznato hoće li se postrojenje uopće graditi. Za spomenuti udio je Toshiba, koja već ima 60% udjela u projektu, voljna platiti 138 milijuna dolara.

Ipak, time bi se još više uključila u nuklearne projekte izvan Japana, dok je istodobno nad njezinom američkom nuklearnoenergetskom podružnicom Westinghouse Electric zatraženo pokretanje stečajnog postupka.

Pri tome Toshiba ističe da se radi samo o privremenom rješenju te će nakon što u cijelosti preuzme projekt NuGen isti prodati nekome drugome. Naime, Toshibin dugoročni cilj je napuštanje poslovanja s nuklearnom energijom.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2