OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Washington, 15. siječnja 2018. - Američki predsjednik Donald Trump je prošlu  srijedu izjavio da bi Washington "možda" mogao ponovo ući u Pariški sporazum o klimatskim promjenama, nakon što je prošle godine objavio da SAD izlazi iz navedenog sporazuma.
Na konferenciji za medije na kojoj je sudjelovao s premijerkom Norveške Ernom Solberg, Trump je rekao sljedeće: "Možda bi se mogli vratiti."

Međutim, inzistirao je na tome da je Pariški sporazum o klimatskim promjenama - kojega je međunarodna zajednica potpisala 2015. godine s ciljem borbe protiv klimatskih promjena i ograničavanjem rasta globalne temperature ispod dva Celzijeva stupnja - "loš sporazum" i "veoma nepošten" prema Sjedinjenim Američkim Državama.

"Pariški sporazum bi utjecao na našu kompetitivnu prednost, i nećemo dopustit da se to dogodi. Neću dopustiti da se to dogodi", dodao je.

Trumpove riječi označavaju da se njegovo mišljenje u proteklu godinu dana zapravo nije promijenilo.

Trumpova odluka iz lipnja prošle godine da se Sjedinjene Američke Države povuku iz ovog bitnog globalnog sporazuma je razbijesnila i užasnula ljude i u SAD-u, i diljem svijeta.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2