TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Washington, 02. lipnja  2017. - Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je izjavio da je odlučio da će se Sjedinjene Američke Države povući iz Pariškog sporazuma, vrlo važnog globalnog pakta za borbu protiv klimatskih promjena.
SAD će "od danas prestati poštivati neobvezujuće dijelove sporazuma", rekao je Trump na konferenciji za medije koje se održala u Bijeloj kući.

Trumpova odluka da se Sjedinjene Američke Države povuku iz Pariškog sporazuma je ispunjenje predizbornog obećanja, no očekuje se da će odluka naići na protivljenje i u SAD-u i van SAD-a.

Prije objavljivanja odluke u četvrtak Trump, koji je jednom klimatske promjene opisao kao "prijevaru", već je napravio niz poteza čiji je cilj bio poništavanja klimatskih politika njegova prethodnika Baracka Obame.

Cilj je Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, kojega je 2015. godine nakon dugih pregovora potpisala skoro svaka država na svijetu, borba s klimatskim promjenama smanjivanjem emisije stakleničkih plinova.

Sporazumom je također postavljen globalni cilj kojim se određuje da prosječna temperatura ne smije prijeći 2 Celzijeva stupnja u odnosu na predindustrijsko doba.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2