TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Trumpova administracija poduzela formalne korake za opozivanje Obamina pravila o elektranama

Trumpova administracija poduzela formalne korake za opozivanje Obamina pravila o elektranama
Washington, 12. listopada 2017. - Američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) poduzela je u utorak formalne korake za opoziv odluke bivšeg predsjednika Baracka Obame kojom se pokušala ograničiti emisija stakleničkih plinova iz postojećih elektrana.
Direktor EPA Scott Pruitt izdao je obavijest o predloženim regulativama, predlažući opoziv tzv. Plana o čistoj energiji.

Iz američke EPA-e su izjavili da regulativa iz vremena predsjednika Obame "prekoračuje statutornu nadležnost agencije".

"Obvezani smo tome da ispravimo pogreške Obamine administracije okretanjem novog regulativnog lista," napisao je Pruitt u izjavi.

"Bilo kakva zamjena pravila mora biti donesena pažljivo, pravilno i s poniznošću, slušanjem svih onih na koje to pravilo utječe", rekao je.

Američka EPA obavijest je poslala Federalnom registru da se objavi, te će javnost sada imati vremena 60 dana da preda svoje komentare.

Ovaj potez predsjednika Donalda Trumpa koji je jednom prilikom klimatske promjene nazvao "prijevarom" nije neočekivan. On je u lipnju objavio da će se SAD povući iz Pariškog sporazuma čiji je cilj suzbijanje globalnog zatopljavanja.

Njegova administracija smatra da su napori u borbi s klimatskim promjenama samo "gubitak novca", što je kritizirano i u Sjedinjenim Američkim Državama i u inozemstvu.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2