ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Moskva, 06. studenog 2017. - Prvi krak morskog dijela "Turskog toka", čiju je izgradnju završio ruski "Gazprom", ušao je u tursku ekonomsku zonu, javljaju iz kompanije "Južni tok".
"Pioneering spirit", najveći brod na svijetu koji se bavi postavljanjem cijevi, obilježio je ovaj događaj postavivši u more cijevi sa ruskim i turskim zastavama koje simboliziraju prelazak granice ekskluzivne ekonomske zone između dvije države, navodi se u priopćenju.

"Gazprom" je već izgradio 448 kilometara "Turskog toka". Kako navodi "Južni tok", izgradnja se izvodi po planu, za manje od pola godine izgrađena je skoro četvrtina morskog dijela, a sada će brod nastaviti postavljati cijevi do turske obale.

Dubina Crnog mora na granici ekonomske zone Rusije i Turske iznosi 2.171 metara te je to jedan od najdubljih dijelova "Turskog toka". "Gazprom" gradi plinovod "Turski tok" od svibnja. Izgradnja prvog kraja jačine 15,75 milijardi kubnih metara trebala bi biti dovršena do ožujka sljedeće godine. Ona je namijenjena za isporuke Turskoj. Drugi krak iste jačine, kojim će plin proći do južne i jugoistočne Europe, trebao bi biti završen 2019. godine.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Gazprom

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2