HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Prijevoz

U Kini testiranje prvog na svijetu vozila na virtualne tračnice

U Kini testiranje prvog na svijetu vozila na virtualne tračnice
Peking, 10. svibnja 2018. - Započelo je testiranje prvog vozila na svijetu na virtualne tračnice, Autonomnog brzog željezničkog prijevoznog sredstva (ART). Testiranje će trajati tri mjeseca u Zhuzhou, središnja kineska pokrajina Hunan, izvještava rednet.cn. ART razvija China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC).
Napravljena je još jedna prekretnica. Ona označava da je CRRC svoj sustav ART koji je samostalno razvio i objelodanio u listopadu 2017. sposoban proizvoditi za komercijalne svrhe.

Sudeći prema Fu Cuiqing, zamjeniku glavnog inženjera Kineskih željeznica, ART je oblikom, dužinom i izgledom nalik tramvaju. Ima tri vagona te može primiti 307 putnika. Po potrebi se mogu dodati dodatni vagoni. Može dosegnuti maksimalnu brzinu od 70 kilometara na sat zbog čega može pomoći u olakšavanju prometnih gužvi.

U usporedbi s tramvajima, kojima su potrebne tračnice, ART vozi na gumama duž označenih bijelih linija. Kontrolira se putem signala koji se bežično prenose senzorima, čime je osigurana sigurnost, prioritet i brzina. Pet puta je jeftiniji od tramvaja. Baterija koja se napaja 10 minuta može podržati 25 kilometara vožnje. Trenutačno je osposobljen za polu-automatsku vožnju. Inženjeri također razmatraju korištenje Baidou navigacijskog sustava kako bi kasnije mogli postići potpuno automatiziranu vožnju.

Putnici se mogu voziti ART-om tako da skeniraju QR kod, koriste svoj pokaz za vožnju gradskim autobusima ili osobne karte.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2