ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Milano, 18. prosinca 2016. - Prema predviđanju dizajnera u studiju Carlo Ratti Associati i trgovačkog lanca coop, trgovine budućnosti biti će prepune pametnih tehnologija i senzora koji će nam davati pregršt informacija i savjeta o proizvodima koje kupujemo. Coop je za vrijeme Expa u Milanu predstavio manju verziju svoje trgovine budućnosti koja je u novootvorenoj trgovini ovog lanca postala i stvarnost.
U novoj trgovini iskorištene su najbolje prakse i prototipovi predstavljeni na Expu, a uključuju široke i prostrane hodnike, inteligentne police te vizualizaciju podataka koja će u stvarnom vremenu omogućiti ugodnije i bolje informirano iskustvo kupovine.

Unutar trgovine nalazi se više od 6.000 proizvodi koji su prikazani uz interaktivne tablice. Nakon što kupac pristupi nekom proizvodu, senzori pokreta otkrivaju njegovu prisutnost i aktiviraju digitalni prikaz koji prikazuje dodatne informacije o proizvodi.
Carlo-Ratti-Associati-Supermarket-of-the-Future-in-Milan-10-1020x610.jpg
Ovi informativni zasloni stvaraju iskustvo proširene stvarnosti za kupce koji ne trebaju koristiti zaseban uređaj ili poduzimati nikakve dodatne mjere kako bi dobili više informacija o proizvodu. Dovoljno je posegnuti za onim što žele te podići pogled.

Prema Rattiju, ovaj projekt ima za cilj potaknuti komunikaciju sa potrošačima. Među prikazanim informacijama o svakom proizvodu dostupna su nutritivna svojstva, podrijetlo, prisutnost alergena, upute za odlaganje otpada, povezani proizvodi i promocije, kao i drugi podaci koji bi mogli biti korisni potrošaču.
Carlo-Ratti-Associati-Supermarket-of-the-Future-in-Milan-08-1020x610.jpg
"Svaki proizvod ima preciznu priču", rekao je Ratti u priopćenju. "Danas, ove informacije dolaze do potrošača na fragmentiran način. No, u bliskoj budućnosti mi ćemo biti u mogućnosti otkriti sve što se može znati o jabuci koju želimo kupiti: stablo na kojem je rasla, koliko je proizvedeno CO2 prilikom njenog uzgoja, s kojim je kemikalijama tretirana te kako je došla do police supermarketa".

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Carlo Ratti Associati

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2