TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

U Rusiji nastaje jedan od najvećih nacionalnih parkova u Europi

U Rusiji nastaje jedan od najvećih nacionalnih parkova u Europi
Moskva, 11. siječnja 2018. - Ruska vlada dekretom je uspostavila kreiranje Nacionalnog parka na jezeru Ladoga čime će biti kreiran jedan od najvećih nacionalnih parkova u Europi sa više od 122 tisuće hektara stjenovitih otoka prekrivenih šumama.
Ovaj prirodni kompleks nalazi se u Republici Kareliji i dom je brojnim primjercima orlova i slatkovodnih tuljana koji žive samo na ovom jezeru.

Uspostava nacionalnog parka, ističe Greenpeace, rezultat je bitke koja je započela prije 27 godina, a tijekom koje je ova organizacija sudjelovala kroz promociju uključivanja vrijednih područja u granice parka, istraživanja ugroženih vrsta te borbi protiv požara i ilegalne sječe.

"Od 2008. godine, Greenpeace Rusija svake godine organizira kampove za zaštitu od požara, zajedno s drugim skupinama, što je dovelo do gašenja čak 80 šumskih požara koji su zabilježeni na otocima tijekom turističke sezone", tvrde aktivisti.

"2016. godine nekoliko tvrtki, uključujući i naftnu tvrtku Rosneft, lobiralo je za isključenje parka iz zona eksploatacije nafte, no oporba od 40.000 ljudi, 40 znanstvenika i 19 organizacija je stopirala ovu inicijativu i granice parka nisu promijenjene".

Iz Greenpeace-a navode kako će kroz sljedeće dvije ili tri godine staze u parku i druge usluge biti razvijene kako bi prirodne ljepote bile dostupne sve većem broju ekoturista.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2