PUNIONICA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Sarajevo, 07. lipnja 2017. - Međunarodni sajam energetike "Energa" otvoren je u utorak u sarajevskom Centru Skenderija pod motom "Misliti na budućnost".
Tradicionalni međunarodni Projekt "Energa", jedinstven energetski događaj u regiji, koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje već sedmu godinu zaredom tretira sektore energije, rudarstva i prateće industrije, simboličnim presjecanjem vrpce službeno su otvorili ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, predsjednik Inicijativnog odbora Projekta "Energa" Mirsad Đonlagić i potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić.

Projekt "Energa" nakon šest uspješnih izdanja u Tuzli prvi put u Sarajevu i to do 8. lipnja okuplja više od 100 izlagača iz 13 zemalja i 150 sudionika konferencijskog dijela Projekta.

Kroz zajedničke nastupe, potencijalne poslovne partnere u BiH i regiji tražiti će osam kompanija iz Velike Britanije, koje će se predstaviti pod okriljem Ambasade Velike Britanije u BiH, zatim 12 kompanija iz Republike Češke koje su zapažen nastup imale i na ranijim sajmovima "Energa" održanim u Tuzli, a značajan broj izlagača tradicionalno dolazi iz Njemačke i Poljske.

Projekt "Energa 2017" održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.

Partneri su Vanjskotrgovinska Komora BiH i Privredna komora Federacije BiH.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2