OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

U veljači zabilježen pad industrijske proizvodnje u eurozoni

U veljači zabilježen pad industrijske proizvodnje u eurozoni
Bruxelles, 13. travnja 2014.- Sudeći prema podacima Eurostata koji su objavljeni u utorak, u veljači je zabilježen pad industrijske proizvodnja u eurozoni nakon skoka u prethodnom mjesecu.
Brojke su pokazale kako je u veljači sezonski prilagođena proizvodnja pala je za 0,3 posto u 19 zemalja eurozone te za 0,2 posto među 28 članica Europske unije u odnosu na mjesec ranije.

Sve ovo dolazi nakon što je industrijska proizvodnja u siječnju zabilježila 0,3 posto porasta na mjesečnoj razini i u eurozoni i u EU.

Eurostat je objavio kako je smanjenje industrijske proizvodnje u eurozoni tijekom drugog mjeseca ove godine bilo uzrokovano smanjenjem proizvodnje energije za 4,7 posto te potrošnih dobara za 1,1 posto.

Među državama članicama EU-a najveći mjesečni pad industrijske proizvodnje za 15,5 posto je zabilježen u Irskoj koju slijede Francuska s 1,6% posto odnosno Hrvatska s 1,5 posto.

Najveći porast zabilježen je u Bugarskoj i Sloveniji sa po 3,6 posto, koje slijede Mađarska i Latvija s 3,4 odnosno 3,2 posto.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2