MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Uz ovu kartu branje (javno dostupnih) voćaka lakše je nego ikad!

Uz ovu kartu branje (javno dostupnih) voćaka lakše je nego ikad!
Zagreb, 31. kolovoza 2014. - Jesen nam polako dolazi, a uz nju i bogatstvo plodova koji rastu uz ceste, u šumarcima i na drugim javno dostupnim površinama.
Kako bi smanjili razinu propadanja vrlo ukusnih plodova zemlje koje nitko ne bere, tim entuzijasta osmislio je kartu Falling Fruit na kojoj se nalazi popis lokacija svih javno dostupnih voćki. Ono što ovu kartu čini još zanimljivijom je činjenica da se ona svakodnevno nadopunjuje unosima osoba koje žele podijeliti informacije o lokalno dostupnim proizvodima sa drugim ljubiteljima divlje hrane.

Kreatori Falling Fruita poručuju: "Želja nam je stvoriti najopsežniju kartu javno dostupnih voćaka diljem svijeta". Korištenje karte vrlo je jednostavno, a pomoću nje je trenutno moguće pretražiti ukupno 612.421 lokacija diljem svijeta na kojima je moguće ubrati više od 760 različitih vrsta voćaka.

Nažalost, pretraga Hrvatske otkriva tek nekolicinu lokacija i to isključivo onih koje su vezane uz supermarkete i/ili tržnice na kojima je moguće "pokupiti" neželjeno voće i povrće. Nadamo se da će ovu ideju prepoznati i istinski istraživači lokalnih delicija te sa cijelim svijetom podijeliti lokacije svoje nabave.

Bitno je napomenuti kako je potreban poseban oprez ukoliko se zrele voćke koje ste ugledali nalaze pokraj privatnog zemljišta. U većini slučajeva dovoljno je zamoliti vlasnika zemljišta da li možete ubrati nekoliko voćaka, a zahvalnost iskažite teglicom domaće marmelade. Uostalom, cilj ovog projekta je bolje upoznavanje lokalnog teritorija te uživanje u plodovima prirode na umjeren i odgovoran način.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS/ Falling Fruit

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2