DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Podgorica, 11. veljače 2017. - Vlada i talijanska kompanija A2A blizu su dogovora o produženju ugovora o suradnji u Elektroprivredi (EPCG) za šest mjeseci, saznaju Vijesti.
Prema neslužbenim informacijama, Talijani su zadovoljni pregovorima sa novom Vladom, jer će dobiti pravo upravljanja EPCG još šest mjeseci i, što je za njih najvažnije, dobiti će dio dividende od 40 milijuna eura, od čega im pripada 20 milijuna.

Izvori lista navode da su, osim toga, Talijani dobili i garancije da će njihov udio u Rudniku ugljena Pljevlja biti otkupljen po cijeni koju su ponudili, odnosno šest eura po dionici.

A2A je 2009. godine dionice Rudnika ugljena platila po 9.5 eura. Iz Vlade su Vijestima izjavili da su pregovori sa A2A u toku.

"Kada budu konkretizirani biti će upućeni Vladi, a nakon toga i Skupštini na razmatranje, tako da će javnost biti upoznata sa rezultatima razgovora kada budu definirani svi parametri, što trenutno nije slučaj", rekli su iz Vlade.

Izvršni direktor A2A, Valerio Camerano, ranije je u intervjuu Reutersu rekao da ako sve stavke o kojima su razgovarali sa novom Vladom ne budu u potpunosti riješene, morati će preispitati njihovo prisustvo na crnogorskom tržištu.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2