MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Vlada raspisuje natječaj za konzultanta za procjenu vrijednost Ine

Vlada raspisuje natječaj za konzultanta za procjenu vrijednost Ine
Zagreb, 09. studenog 2017. - U iduća dva tjedna, doznaje Večernji list u Vladi, Ministarstvo financija (u suradnji s Ministarstvom energetike) raspisat će javni poziv za odabir konzultanta koji će procijeniti vrijednost Ine, ali i predložiti/pronaći novog strateškog partnera umjesto mađarskog MOL-a.
Već neko vrijeme posve je jasno da je Vlada odustala od toga da sama otkupi MOL-ove dionice Ine i sada se traži novi partner koji bi ih otkupio. Vlada je odluku o angažiranju savjetnika donijela još ljetos, krajem kolovoza, nakon što je premijer Plenković lanjskog Badnjaka najavio da će Vlada otkupiti Inu, piše Večernji.

Mađarski je MOL otvoren za prodaju udjela u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini, no dok se to ne dogodi, MOL će nastaviti upravljati Inom najbolje što može, izjavio je prije desetak dana glavni savjetnik MOL grupe, Pál Kara.

Ruska državna tvrtka za naftu i plin Rosnjeft mogla bi zauzeti mjesto MOL-a kao dioničara u Ini ako hrvatska Vlada zatraži novog strateškog partnera. To je prošlog tjedna najavio šef ruskog Rosnjefta Igor Sečin.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Večernji list via SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2