OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
London, 20. rujna 2017. - Slavni vozač Formule 1 Lewis Hamilton, trostruki svjetski prvak i trenutni vodeći u poretku prvenstva, izjavio je da namjerava početi živjeti veganskim životnim stilom.
Kaže da ga je inspirirao dokumentarac o mesnoj industriji i utjecaju koji ona ima na okoliš, dobrobit životinja i ljudsko zdravlje. "Crveno meso nisam jeo dvije godine, većinu ove godine jeo sam ribu, a sad sam i nju izbacio. Ono što kao ljudska vrsta radimo svijetu, zagađenje koje nastaje zbog krava koje se uzgajaju, nevjerojatno je", rekao je Hamilton dodajući: "Kažu da proizvodimo više emisija štetnih plinova na taj način nego automobilima i zrakoplovima, što je ludo i za pomisliti. Okrutnost je strašna, a ja ne želim to podržavati i želim živjeti zdravijim životom".

"Svaki vegan kojega sam sreo rekao je da je to najbolja odluka koju su ikad donijeli. Kad pogledate taj dokumentarac i vidite kako vam meso začepljuje arterije, kad vidite što stavljaju u meso, u hranu koju svi jedemo… nema šanse da ću to ignorirati", rekao je Hamilton napominjući da želi ohrabriti i druge da postanu vegani. Otkrio je da je na odluku utjecala i zdravstvena povijest njegove obitelji, u kojoj je bilo slučajeva bolesti krvožilnog sustava i karcinoma.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2