ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Zagreb, 22. rujna 2017. - Drugo čitanje Prijedloga Zakona o zaštiti životinja 21. rujna 2017. pokazalo je da ovaj zakon svojim naprednim odredbama nakon 10 godina donosi dugoočekivane promjene u zaštiti životinja u Hrvatskoj.
Najveću pozornost dobila je odredba o prestanku ubijanja životinja u skloništima, što je s najvećim oduševljenjem dočekala i velika većina javnosti. Saborski zastupnici uime svojih klubova jednoglasno su pohvalili i podržali Prijedlog Zakona te iskoristili drugo čitanje za predaju amandmana za njegovo poboljšanje.

Smatraju da zbog različitih financijskih mogućnosti lokalnih zajednica županije također moraju sudjelovati u pokrivanju troškova osnivanja i rada skloništa. Željko Kraljičak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ukazao je na novost da sredstva od kazni koje naplate komunalni redari idu u proračun jedinica lokalne samouprave te da će se dostatna financijska sredstva osigurati ako će svi raditi na provedbi Zakona. Saborski zastupnici očekuju prihvaćanje amandmana Prijedlogu Zakona, dok Prijatelji životinja, druge udruge i građani s nestrpljenjem očekuju njegovo izglasavanje.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2