TOP TURBOPUHALA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Zašto Total odustaje od eksploatiranja naftnih polja u Norveškoj?

Zašto Total odustaje od eksploatiranja naftnih polja u Norveškoj?
Pariz, 05. rujna 2017. - Francuska kompanija Total postigla je dogovor o prodaji Kuvajtu preostalog udjela u jednom naftnom polju u Norveškoj.
To je učinjeno kako bi se kompanija mogla fokusirati na preuzimanje danskog Maersk Oila. "Total je potpisalo sporazum o ustupanju preostalih 15 posto udjela na nafnom polju Gina Krog u Norveškoj kuvajtskoj kompaniji za istraživanje nafte u inozemstvu (KUFPEC)", navodi se u priopćenju ovog francuskog naftnog giganta.

"U okviru programa upravljanja našim portfolijom i optimizacije alokacije kapitala, odlučili smo da se u potpunosti odreknemo projekta Gina Krog i da se usredotočimo na druge mogućnosti u Norveškoj", stoji u priopćenju.

Total je 21. kolovoza objavio da će kupiti Maersk Oil za 7,45 milijardi dolara, čime će kompanija postati drugi najveći operater u Sjevernom moru sa velikim poslovnim operacijama u Britaniji, Norveškoj i Danskoj.

Kuvajtski KUFPEC je naveo da je ugovor s Totalom vrijedan 317 milijuna dolara.

Total je već ranije prodao 15-postotni udio u Gine Krog polju Kuvajtu 2016. godine. S tom prethodnom prodajom, ukupna vrijednost oba sporazuma premašuje 600 milijuna dolara.

Polje Gina Krog nalazi se u Sjevernom moru i kontrolira ga norveški naftni div Statoil.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2