ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Mathura, 29. siječnja 2017. - Slonovi koji su štićenici Wildlife SOS Elephant Conservation i Care Centra u Indiji dobili su drugu šansu za život nakon što su spašeni iz ruku svojih bivših vlasnika koji su ih zlostavljali i iskorištavali.
U centru slonovi napokon imaju prostor za šetnju, igranje i kupanje u bazenima, a nekolicina slonova nedavno je dobila i novu zimsku garderobu u obliku šarenih džempera koje su im s ljubavlju ispleli mještani sela Mathuri.

No, sigurno se pitate zašto su uopće slonovima potrebni džemperi? Budući da su noćne temperature naglo pale prošle godine, djelatnici centra zamolili su lokalne žene da pomognu zagrijati ove nježne divove. Mještani su se odazvali sa oduševljenjem te su vrlo brzo ispleli jarko obojane veste kako bi slonove zaštitili od hladnoće. Slonovima se svidjelo njihovo novo ruho, a sudeći prema fotografijama, vrlo su zainteresirani i za sam proces pletenja.
elephants-3-889x737.jpg
Osim što izgledaju veselo i svečano, veste pomažu u zaštiti ugroženih životinja od hladnoće i artritisa.

Jedini problem ovog zanimljivog projekta je duljina vremena koja je potrebna za kreiranje jednog džempera. Naime, za svaki džemper potrebno je čak četiri tjedna kako bi bio u potpunosti dovršen. Zbog tog razloga, samo su 3 od ukupno 20 slonova u potpunosti odjeveni, dok su ostali dobili deke.

Budući da su ovi slonovi godinama bili žrtve zanemarivanja i zlostavljanja, oni su posebno osjetljivi na infekcije i bolesti, tako da su džemperi i dekice od velike važnosti za njihovo zdravlje.

Centar se nada kako će se u projekt uključiti još volontera kako bi iduću zimu svaki slon dočekao sa svojim vlastitim džemperom. S obzirom da Wildlife SOS planira spasiti još 50 slonova ove godine, to je prilično težak zadatak.

Ukoliko se želite uključiti u ovaj projekt, bilo volontiranjem na licu mjesta ili doniranjem sredstava, kliknite ovdje.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Wildlife SOS India

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2