ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Zemlje savskog sliva udružile snage za održivi turizam

Zemlje savskog sliva udružile snage za održivi turizam
Ljubljana, 19. lipnja 2017. - Predstavnici četiriju zemalja duž rijeke Save potpisali su proši četvrtak deklaraciju o suradnji u razvoju održivog turizma u Savskom bazenu.
Sudeći prema objavi Slovenske tiskovne agencije, ovo je aktivni rezultat međunarodnog susreta tijekom Bledskog festivala vode koji je održan u četvrtak. U sklopu njega sastala se po prvi puta i posebna radna skupina koja će koordinirati projekte održivog turizma u tom području.

Prema riječima Mitje Bricelja, koji predsjedava slovenskom stranom u sklopu Međunarodnog povjerenstva za Savski bazen 2014. - 2017., deklaracija će olakšati Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji pripreme prekograničnih projekata odnosno dobivanje potrebnih sredstva.

Povjerenstvo je također usvojilo i plan aktivnosti za razvoj sliva rijeke Save koji je pripremljen u suradnji sa Svjetskom bankom te će biti predstavljen na unutarnjim sastancima vlada zemalja jugoistočnog dijela Europe koji će se održati 12. srpnja u Trstu.

"Imamo najbolji sustav dojave i obrane od poplava u sklopu međunarodnog riječnog sustava i to je prepoznato od strane Svjetske meteorološke organizacije i Svjetske banke", prenijela je Slovenska tiskovna agencija Briceljevu izjavu dodajući kako je projekt sliva rijeke Save primjer dobre prakse i model za druge riječne sustave.

Potrebno je naglasiti i kako Bledski festival vode, gdje se sastanak i održao, na jednom mjestu okuplja različite organizacije, stručnjake, aktiviste, filmske redatelje, poduzetnike i političare u cilju podizanja svijesti i interesa vezanih uz vode.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2