INA dobila svjetsko priznanje za projekt Zeleni pojas

Kao primjer dobre prakse, u ovogodišnje Globalno izvješće o održivom razvoju, uvršten je Inin projekt Zeleni pojas. On je prepoznat kao projekt koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji što su Ujedinjeni narodi uvrstili u svoje Globalne ciljeve održivog razvoja.

Za izradu ovog UN-ovog izvješća zadužena je Međunarodna trgovačka komora – najveća svjetska poslovna organizacija čije članstvo čini više od 6 milijuna kompanija u svijetu, što uspjeh Ininog projekta čini još značajnijim. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea.

Izvještaj je predstavljen prošli tjedan u New Yorku na UN-ovom Političkom forumu na visokoj razini. Zadaća tog tijela je praćenje provedbe UN-ovog Programa održivog razvoja 2030. Inin projekt Zeleni pojas uvršten je u globalno izvješće na inicijativu Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj. “Izuzetno smo ponosni što je projekt Zeleni pojas prepoznat na međunarodnoj sceni te što je uvršten u jedno od svjetski najpriznatijih izvješća o održivom razvoju. Za našu kompaniju održivi razvoj predstavlja jedno od temeljnih načela poslovanja i zbog toga spremno sudjelujemo, ili sami pokrećemo, brojne projekte i inicijative usmjerene na zaštitu okoliša i održivo poslovanje“, izjavila je direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša Ine Angelika Brnada.

Zeleni projekt INA provodi petu godinu zaredom te u sklopu njega sufinancira ekološke projekte. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj, a tijekom proteklih pet godina realizirano je 65 projekata koje je INA sufinancirala s više od 1,3 milijuna kuna. U samu realizaciju projekata na terenu aktivno se uključuju i zaposlenici Ine kroz INA Klub volontera.

Izvor

You might also like

Leave A Reply