Apple iCar stiže na tržište već 2023. godine

Glasine o Appleovom automobilu koji se navodno razvija pod imenom iCar kruže već godinama, a ekipa iz Cupertina ih do sada nije potvrdila, ali ni opovrgnula.

Taj projekt koji bi trebao iznjedriti potpuno autonomni auto, posljednje vrijeme je malo pao u zaborav, no to ne znači da ga Apple ne razvija.

Najnovija informacija koju prenosi ugledni analitičar Ming-Chi Kuo iz tvrtke TF International Securities, govori o tome da će Appleov auto biti jedan od tru ključna proizvoda za budućnost, koji bi proizvođaču iPhone telefona i Mac računala donijeti drugi bilijun dolara.

Kuo tvrdi da će se Apple u skoroj budućnosti (osim na razvoj auta) fokusirati na headsetove za proširenu stvarnost (AR) te servise koji će uključivati i sustav financiranja automobila.

Apple će se autu posvetiti na isti način kao što je pristupio razvoju iPhoneova, kako bi postao njegov idući zvjezdani proizvod“, navodi Kuo.

Kuo očekuje da će vozilo biti lansirano između 2023. i 2025. godine, a odlikovat će ga moćni električni pogon, napredan sustav autonomne vožnje te integracija s IOS operativnim sustavom najnovije generacije.

Izvor

You might also like

Leave A Reply