Belgijski nudisti neće dobiti novu plažu da ne plaše ptice

Belgijska federacija nudista ima sve više članova ali je njenu prijavu za otvaranje nove nudističke plaže blokirala Flamanska agencija za prirodu zbog bojazni da bi "prateće aktivnosti" nudista mogle predstavljati opasnost za rijetke ptice. Nudisti u Belgiji imaju samo jednu plažu čiji je kapacitet nedovoljan.

Pokušaj da naprave novo mjesto za nudiste u blizini Vestendea, petnaestak kilometara južno od popularnog letovališta Ostende, naišao je na prepreku zbog zamjerki da bi seksualna aktivnost na dinama mogla preplašiti i rastjera “lokalno blago” – kukmastu ševu.

Flamanska agencija za prirodu i šume obavijestila je ministarstvo za zaštitu okoliša regije da bi nudisti svojim aktivnostima mogli uznemiriti ševe te da bi one mogle odletiti.

I same dine na plaži bile bi oštećene takvim “propratnim aktivnostima”, navodi se u zahtjevu za zabranu koji je Agencija dostavila ministarstvu. Prijedlog o ogradi oko dina na kojima žive ptice dočekan je sa skepsom.

Gradonačelnik grada Bredene, gdje se nalazi prva i jedina nudistička plaža u Belgiji, rekao je da ograda ne bi mnogo značila. “Bodljikava žica protiv nudista. Kao da čovjek bez odjeće ne može prijeći bodljikavu žicu“, rekao je on.

Istovremeno predsjednik Belgijske federacije nudista kaže da su njihovi članovi zabrinuti zbog ponašanja nekih ljudi koji sebe zovu nudistima. “Žalimo zbog takvog ponašanja koje nema ništa sa nudizmom“, rekao je on. “To za nas nisu pravi nudisti”, dodao je.

Članovima Federacije koji plaćaju članarinu, a njih je 8.200 ili 600 više nego dve godine ranije, potrebna je nova plaža jer se tijekom ljetnih mjeseci na onoj dugoj 400 metara u Bredeneu nađe i po tisuću ljudi.

Nakon dužeg perioda pada, sada rastemo. Ali naši članovi su samo dio ukupnog broja nudista u zemlji. Nisu svi u nekom od 17 klubova i udruženja. Prema istraživanjima, oko pola milijuna Belgijanaca ponekad su nudisti – idu na nudističke plaže, provode odmore u nudističkim kampovima ili redovno idu u javne saune“, javljaju iz udruženja nudista.

Izvor

You might also like

Leave A Reply