Divlji svijet Tanzanije: Fotografije Saše Poldana potpisuju umjetnost jedne posebne dimenzije

Nakon sjajnih fotografija pejzaža, urbanog života, zračnih i makro fotografija - radova nastalih tijekom putovanja Sjevernom i Južnom Amerikom, Indonezijom, Islandom, Španjolskom, Francuskom, Italijom i Hrvatskom, riječki odvjetnik Saša Poldan, zaljubljenik u putovanja i fotografiju, ovog se puta predstavlja izborom fotografija nastalih tijekom njegova putovanja u Tanzaniju.

Riječ je ponajprije o fotografijama divljeg svijeta vrhunske kvalitete snimljenih u nacionalnim parkovima Serengeti, Tarangire, Lake Manyara i Ngorongoro. Uz eksperimentiranje, glavnu riječ vode scene snimljene iz zraka. Znanja i vještine koje se ogledaju u izboru ovih fotografija, osim što su rezultat iskonske strasti i avanturizma, rezultat su i autorova razmišljanja o fotografiji i višegodišnjih istraživanja o stvaralaštvu ovih motiva na globalnoj fotografskoj sceni.

Divlji svijet Tanzanije inspiracija je mnogim svjetskim fotografima i snimateljima, a odluka autora da ljepotu prirode kroz fotografije prikaže u monokromu potpisuju umjetnost jedne posebne dimenzije. Ta se umjetnost očituje i u fotografijama lokalnog tanzanijskog stanovništva kroz koje autor prenosi i trajno bilježi njihove emocije. Emocije koje kroz fotografije možete osjetiti kao da ste na mjestu događaja.

Izvor: Foscrot Travel

You might also like

Leave A Reply