Sastanci u Europskom parlamentu bez plastičnih boca

Europski parlament u srpnju je počeo postepeno izbacivati iz upotrebe plastične boce i druge predmete od plastike za jednokratnu upotrebu. Odluka Ureda Europskog parlamenta u skladu je sa naporima EU na putu cirkularne ekonomije i strategije za plastični otpad.

Riječ je o realizaciji posljednje faze projekta u okviru koga je ranije postavljeno 166 slavina u zgradama Parlamenta i obustavljeno iznošenje vode u plastičnim bocama na sastancima koji traju manje od sat i pol.

Ured Europskog parlamenta (predsjednik i 14 potpredsjednika) naknadno je odlučio da se plastične boce postepeno izbace iz upotrebe na svim sastancima i da ih više ne bude ni na velikim događanjima.

I ugostiteljski prostori u EP postepeno će prestati koristiti plastične čaše, pribor za jelo i druge komade jednokratne plastike te ih zamijeniti biorazgradivima ili onima koji se mogu reciklirati.

Vrlo sam sretna što je Parlament tom odlukom dao dobar primjer u borbi za smanjenje plastičnog otpada“, istaknula je potpredsjednica EP zadužena za ekoupravljanje i nadzor Heidi Hautala.

EP je naveo da će se tijekom procesa izbacivanja plastike poštovati postojeće ugovorne obveze.

Izvor

You might also like

Leave A Reply