Više od 100.000 Europljana protiv izmjene propisa koji štiti europske vode

Više od 100.000 potpisa građana Europske unije za očuvanje aktualnog propisa koji štiti europske vodne resurse znak je da Europska komisija treba odustati od revizije tog propisa i jednostavno ga bolje implementirati.

Takav odaziv građana u samo tri tjedna kampanje #ProtectWater, koju su pokrenuli WWF i partnerske organizacije iz koalicije Living Rivers Europe u suradnji s brojnim lokalnim nevladinim udrugama, vjetar je u leđa za daljnje inzistiranje na očuvanju Okvirne direktive o vodama u današnjem obliku.

Građani koji su dosad sudjelovali u javnom savjetovanju Europske komisije potpisali su unaprijed pripremljene odgovore na pitanja koja opisuju važnost očuvanja tog propisa, a njihovi će potpisi biti uručeni Europskoj komisiji. Time građani diljem Europe poručuju da se protive promjeni Okvirne direktive o vodama koju neke nacionalne vlade žele oslabiti.

Vrijeme je da se pokrenemo jer sutra će biti prekasno! Ako volite pivo, ako volite plivanje, veslanje, pecanje, šetnje uz naše prekrasne rijeke i jezera, ovo je akcija za vas! Dajte svoju podršku u našoj kampanji za spas EU propisa o vodama, jer voda je nešto što se tiče svih nas. Nemojmo dozvoliti da europske rijeke i jezera umiru pred našim očima!“, upozorava Irma Popović Dujmović iz WWF Adrije.

Okvirna direktiva o vodama najsnažniji je alat kojim se osigurava zaštita i obnova europskih rijeka, jezera i močvara za generacije koje dolaze. Dokažimo Europskoj komisiji i vladama europskih država članica da nam je stalo do očuvanja vodnih resursa.

Izvor

You might also like

Leave A Reply