Kina će u 2019. bolje balansirati zaštitu okoliša i gospodarski razvoj

Kina je obećala koordinirati svoja nastojanja u smjeru zaštite okoliša i gospodarskog razvoja tijekom 2019., koja je viđena kao važna godina za pobjedu u teškoj bitci protiv zagađenja.

Na godišnjoj Središnjoj gospodarskoj radnoj konferenciji, koja se održala ranije ovoga mjeseca, nadležne službe su pozvale na nastavak rada na temelju postignuća u protekloj godini uz ulaganje nastojanja i poticaja u godini koja je pred nama.

Od početka ove godine, Kina je uložila čvrsta nastojanja kako bi se borila protiv zagađenja te je svjedočila konstantnom poboljšanju stanja u okolišu.

Središnja gospodarska radna konferencija je jasno naglasila kako vlade na lokalnim razninama moraju izbjegavati prakse bez skrupula iz prošlosti u nastojanju da se nose s problemima u okolišu.

U prvih 11 mjeseci ove godine, kvaliteta zraka u 338 kineskih gradova koji su pod nadzorom se poboljšala u odnosu na prošlu godinu, sudeći prema službenim podacima.

Tijekom toga razdoblja, gustoća čestica PM2,5 u klasteru Peking-Tianjin-pokrajina Hebei i okolnim područjima je pala 12,1 posto na godišnjoj razini.

Izvor

You might also like

Leave A Reply