Kina će ubrzati pilot program nacionalnih parkova

Kina će ove godine potaknuti izgradnju pilot nacionalnih parkova i izraditi generalni plan razvoja nacionalnih parkova, sudeći prema državnim institucijama nadležnim za šumarstvo.

Kina će također postaviti standarde za izgradnju nacionalnih parkova, učvrstiti upravljanje pilot parkovima i provesti sveobuhvatnu procjenu pilot parkova, navodi se u izjavi Nacionalne administracije za šumarstvo i travnjake.

Izgradnja 10 pilot nacionalnih parkova je u 2018. stabilno napredovala, navodi se u izjavi. Otvoreni su nacionalni parkovi velikih pandi i onaj u planinama Qilian. Završen je generalni plan nacionalnih parkova s kineskim tigrom i leopardom, odobren je nacionalni park na izvoru tri rijeke te je nacionalni park tropskih prašuma u Hainanu predan na odobrenje.

U međuvremenu je u državi također uspostavljen i istraživački centar za planiranje nacionalnih parkova. Centar je uspostavljen u kineskoj pokrajini Yunnan te je njegov cilj olakšavanje zaštite prirodnih rezervata u Kini.

Ove će godine biti završeni generalni planovi nacionalnih parkova velikih pandi i onoga u planinama Qilian te će biti predani na razmatranje zajedno s onima nacionalnih parkova s kineskim tigrom i leopardom.

Kompilacija generalnog plana nacionalnih tropskih šuma u Hainanu započet će u 2019. Nacionalna administracija za šumarstvo i travnjake će ove godine izraditi nacrt regulativa za upravljanje prirodnim rezervatima i za patrole u nacionalnim parkovima, također se navodi u izjavi.

Kina u sklopu planova koji su objavljeni 2017. cilja do 2020. godine uspostaviti cijeli niz nacionalnih parkova i formirati ujedinjeni sustav upravljanja istima.

Izvor

You might also like

Leave A Reply